U bent hier: Home   |   Collectie   |   Slapen   |   Dekbedden   |   Vandyck

Vandyck

Vandyck donsdekbedden werken met een uniek classificatiesysteem wat ontwikkeld is samen met TNO: de Vandyck Comfortklasse.

Vandyck dekbedden behoren tot de beste van Nederland . Toch valt het niet mee uit het brede aanbod van Vandyck het juiste dekbed te kiezen. Om u goed van dienst te zijn bij het uitkiezen van uw ideale Vandyck donsdekbed, heeft Vandyck samen met TNO speciaal voor u een duidelijk en overzichtelijk classificatiesysteem ontwikkeld: de VANDYCK COMFORTKLASSE.

Voor u, als gebruiker, gelden echter ook nog andere criteria, zoals het gewicht van het dekbed, de isolatiewaarde en de drapeerbaarheid. Het gewicht van een dekbed wordt bepaald door het gewicht van de vulling en van de tijk samen. De isolatiewaarde is afhankelijk van het vulgewicht en van de vulkracht van de dons. Hoe hoger de vulkracht van het dons, des te lager kan het vulgewicht zijn om een goede isolatiewaarde te behouden. De drapeerbaarheid wordt mede bepaald door de soepelheid van de tijk, de kwaliteit van de dons en de stikwijze van het dekbed.
Voor al deze criteria heeft TNO objectieve normen vastgesteld.

De samenhang tussen gewicht, dikte, isolatiewaarde en drapeerbaarheid zijn aldus de waarden, die de Vandyck comfortklasse bepalen.

VANDYCK dekbedfibersoft_1 VANDYCK van-dyck-65-duo-wit VDCKastro-90-duo--wit VAndyck SUperiotr